čtvrtek 20. srpna 2015

Finanční podpora pro akce v rámci Týdne kódu


Přerušuji blogovací prázdniny s dobrou zprávou pro organizátory akcí na podporu programování a informatiky. Mohou totiž na svou akci získat podporu ve výši až 3700 EUR. Ale popořádku.

Týden kódu je celoevropská akce na podporu programování a informatiky především (ale nejen) ve školách. I když přesnější by bylo říct, že je to meta-akce. Ambasadoři podporují organizování jednotlivých rozmanitých místních akcí. Dny otevřených dveří robotických kroužků, zařazení hodiny programování do běžné školní výuky ICT, přehlídky studentských prací, speciální akce pro seniory, ženy, soutěže atd. Česká republika se zapojila už loni. Letos soustředíme většinu akcí do týdne 10.—18. října.

Jak podporu získat

Máte-li v plánu sami něco zorganizovat (třeba s pomocí těchto zdrojů), zbystřete. Google nabízí podpořit akce zacílené na mladé lidi do 18 let, zejména dívky a další podreprezentované skupiny.


Uzávěrka on-line žádostí je konec srpna. S vyplněním ale neváhejte, žádosti jsou vyhodnocovány průběžně.


Ze zkušenosti navíc můžu říct, že finanční podpora od Googlu znamená ve srovnání např. s evropskými granty téměř nulovou administrativní zátěž. Příkladem budiž, že jsou v tomto příspěvku uvedeny téměř všechny formální podmínky. Kdybyste nicméně potřebovali nějak poradit či jinak pomoct (ať už s žádostí o podporu nebo s vlastní akcí), obraťte se na některého národního ambasadora.

Žádné komentáře:

Okomentovat